Blog Listem

23 Haziran 2009 Salı

FLAŞ! BAYKAL'DAN ÇEK UMUDU!

www.tips-fb.com


Burhan İşcan'ın örgütlediği ve aralarında ünlü avukat Rahmi Ofluoğlu'nun da olduğu çek mağdurları, çareyi Ankara’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde arıyor. Bugün Adalet komisyonu başkanı Ahmet İyimaya’yla görüşen bir grup çek mağduru, İyimaya’dan sevindirici bir haber aldı. İyimaya, tasarının hazır olduğunu müjdeledi. Şimdi Adalet Bakanı’ndan olumlu bir cevap gelmesi bekleniyor. Sonra tasarı, meclis yolunu tutacak.
Grup, İyimaya’dan sonra CHP’li vekil Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısını çaldı. Kılıçdaroğlu, bu konunun üstüne gitme sözü verdi.
CHP Lideri Deniz Baykal da çek mağdurlarının dertlerini sahiplendi. Bugün, grup toplantısında, yargıtayın ve hükümetin gerektiği kadar bu konu üzerinde durmadığının altını çizdi. Hükümeti bir an önce bu yasayı çıkarmaya çağırdı. Hatta bu yasa çıkmadan meclisin tatile girmemesi gerektiğini savundu.
Baykal, konuşmasında Asliye Ceza Mahkemelerinin çeklerden başka cezalara bakamadığına dikkat çekti, rakam verdi. Baykal, “Yargıtay’da 75 bin dosya ve başsavcılıkta 150 bin dosya bekliyor. Bunlar 2004 yılı öncesine ait, arkadan gelen binlerce dosya var, durum çok vahim” dedi.
Şimdi söz Adalet Bakanı’nda. Eğer tasarıya ‘tamam’ der, meclise yollarsa
onbinlerce çek mağduru ve ailesinin yüzü gülecek.



www.pressturk.com

0 yorum:

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Anasayfa | About | Link | Link
Simple Proff Blogger Template Türkçe ÇeviriByNcdt .. ..