Blog Listem

29 Haziran 2009 Pazartesi

Çek mağdurlarının son umudu Gül ve Erdoğan

www.tips-fb.com


Yazdıkları çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle hapis cezasıyla karşı karşıya kalan 150 bin kadar esnaf adına Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'a yardım etmeleri için mektup yazıldı
CAHİT SARAÇOĞLU
Küresel ekonominin piyasalarda yarattığı olumsuzluktan dolayı yazdıkları çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle, bazı çevrelerce “çek mağduru”, bazılarınca da “dolandırıcı” olarak anılan 150 bini bulan esnaf, TBMM'den ümit kesilince, umutlarını Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'a bağladı. Çek mağduru olduklarını dile getiren bir grup Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'a mektup yazdı.

BİZ DOLANDIRICI MIYIZ?

Mektupta, piyasada 1 milyona yaklaşan arkası yazılmış çek bulunduğu belirtilerek, yüzbinlerce esnafın hapse girme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. Ekonomik suçlardan dolayı kişilerin özgürlüğünün kısıtlanamayacağının Anayasa'da olduğuna işaret edilen mektupta, “Peki bu esnaflar neden böyle yaptı sizce? Çek yazarken dertleri ne idi? Milyonlarca esnafın tamamı dolandırıcılık suçunu işlemek için mi çek kullandı?” sorularına yer verildi.

TBMM'de toplanma çağrısı

Bu arada mağdurlar, TBMM'nin tatile girmesi öncesinde bugün TBMM'de toplanacaklarını duyurdular. Mağdurlara TBMM'de buluşulması konusunda mail yoluyla gönderilen bir çağrıda, “Henüz tatil resmen başlamamıştır. Pazartesi günü basın önünde; Meclis'in büyük çoğunluğunu kapsayan iktidar ve muhalefete bize verdikleri sözleri hatırlatalım” denildi.

http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=29.06.2009&i=195282

0 yorum:

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Anasayfa | About | Link | Link
Simple Proff Blogger Template Türkçe ÇeviriByNcdt .. ..