Blog Listem

29 Haziran 2009 Pazartesi

Çek mağdurları'ndan protesto

www.tips-fb.com

Kendilerini ''Çek Mağdurları Bileşeni'' olarak niteleyen bir grup, protesto gösterisi yaptı.

Kendilerini ''Çek Mağdurları Bileşeni'' olarak niteleyen bir grup, Ankara Güvenpark'ta protesto gösterisi yaptı.

İnternet üzerinden haberleşip buluşan ve farklı illerden Ankara'ya gelen grup adına konuşan Bileşen Başkanı Burhan İşcan, çekle ilgili düzenlemenin yasalaştırılmamasını eleştirdi.

''Yeni Türk Ceza Kanunu'na uyumlu Çek Yasası'nın çıkmaması sebebiyle Çek Ödemelerinin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun'daki suç ve cezaların ilga olduğunu'' iddia eden İşcan, söz konusu yasa ile düzenlenen ceza kuralının uygulanamaz olmasının kabul edilmesi gerektiğini savundu.

Karşılıksız çek eyleminden alacaklının da sorumlu ve kusurlu olduğunu ileri süren İşcan, olmayan yasanın olmayan müeyyidelerinden dolayı hapislerin devam ettiğini dile getirdi. İşcan, uygulanamayacağı yasa ile düzenlenen, bu nedenle yasal olarak yok hükmünde olan bir kurala göre ceza vermenin pek çok düzenlemeye de aykırı olduğunu öne sürdü.

Çekin bono gibi kullanılmasının ekonomik zorunluluklardan kaynaklandığını belirten İşcan, Hükümetin bu zorunlulukları ortadan kaldırması gerektiğini ifade etti. İşcan, ayrıca ''Çek Yasası'' çıkmadan Meclis'in tatile girmemesini istediklerini söyledi.


A.A.

0 yorum:

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Anasayfa | About | Link | Link
Simple Proff Blogger Template Türkçe ÇeviriByNcdt .. ..