Blog Listem

25 Eylül 2009 Cuma

Bankalar karşılıksız çekten sorumludur

www.tips-fb.com

Bankalar karşılıksız çekten sorumludur

Banka, hiçbir araştırma yapmadan Tat’a karne verdi. Tat, çek karnesiyle Karnas Elektronik Teknolojileri Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş’den 57 bin TL’lik elektronik eşya aldı. Çekler karşılıksız çıktı. Şirket, avukatları Seyfettin Uzunçakmak aracılığıyla “zarardan bankanın sorumlu olduğu” iddiasıyla dava açtı.
Yargı, karşılıksız çekten bankanın da sorumlu olduğuna karar verdi. Adana’da bir gecekonduda oturan ve gerçekte günlük 12 TL yevmiyeyle çalışan Çınar Tat, gelirinin yıllık 7.630 TL olduğunu gösteren onaysız vergi kayıt örneğini bir bankaya vererek çek karnesi istedi

Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararında, “Davalı bankanın, çek karnesi verirken kişinin ekonomik ve sosyal durumunu araştırmak basiretini ve itinasını göstermediği, bilirkişi raporuna göre tarafların eşit kusurlu oldukları kabul edilmiştir” denildi.
Mahkeme, bankanın, çek yaprakları için toplam 1.230 TL ile bu miktarın düşülmesinden sonra çekle yapılan alışveriş tutarının yarısına denk gelen 29 bin 137 TL’yi davacı şirkete ödemesi gerektiğine hükmetti.

TÜRKER KARAPINAR Ankara

www.milliyet.com

0 yorum:

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Anasayfa | About | Link | Link
Simple Proff Blogger Template Türkçe ÇeviriByNcdt .. ..