Blog Listem

7 Eylül 2009 Pazartesi

700 bin kişi hakkında yakalama kararı var

www.tips-fb.com

Avrupa Birliği desteğiyle cezaevlerinin iyileştirilmesi için bilim adamlarıyla birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında, Türkiye genelinde halen 700 bin kişinin arandığı, bunların yakalanmaları halinde cezaevlerinde mahkum sayısının ikiye, üçe katlanacağı belirlendi.

Cezaevlerinin şeffaf bir yapıya kavuşturulması amacıyla 21 cezaevinde inceleme yapan Hayat Boyu Eğitim Derneği’nin Genel Başkanı Adem Solak, cezaevlerindeki mahkum sayısının fazlalığı, yer yokluğu yüzünden meslek kazandırma çalışmalarının yürütülemediğini söyledi.

Cumhuriyet Savcılıkları ya da mahkemeler tarafından arananların önemli boyutlara ulaştığına dikkat çeken Adem Solak, arananlarla ilgili çalışmaların bilim adamlarının değişik il ve ilçelerde yaptığı örneklemelerle belirlendiğini, arananların yakalanma oranının ise düşük olduğuna dikkat çekti. İnfaz Bürolarında yüz binlerce kişinin kaydının olduğunu ifade eden Adem Solak, bu kişilerin cezaevlerinde yer olmadığı için yakalanmadığına ilişkin söylentilerin ise gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Saygı ÖZTÜRK / ANKARA 7 Eylül 2009

0 yorum:

Yorum Gönder

“Hiç kimse yalnızca borcundan dolayı özgürlüğünden yoksun bırakılamaz’’

 
Anasayfa | About | Link | Link
Simple Proff Blogger Template Türkçe ÇeviriByNcdt .. ..